De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Sauna

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

U wilt graag profiteren van een ultieme, relaxerende pauze na een lange werkdag? U wilt een extraatje toevoegen aan uw woning en een sauna of hamam installeren? Doe uzelf een plezier en installeer hem binnen of buiten uw huis en kies zelf de momenten waarop u ervan zal genieten.

Vul de aanvraag hieronder in en ontvang tot 5 offertes voor een sauna in uw eigen huis.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Belangrijk om te weten!

Thuis kan u ervoor kiezen om deze installatie binnen of buiten te laten installeren. U moet wel weten dat de laatste keuze meer werk en meer onderhoud vraagt. In stedelijke gebieden is het trouwens erg moeilijk om het buiten te plaatsen. Daarom is de badkamer van uw huis zeker geschikt.

Welk type kan u kiezen?

  • De klassieke sauna is de meest gekende variant. Hij bestaat uit een houten hut met bankjes. Als verwarming kan u kiezen voor een installatie op elektriciteit of gas, maar het is natuurlijk ook mogelijk om hem te verwarmen met houtvuur. Deze installatie kan een temperatuur van 100° bereiken. 
  • Het gecombineerde model volgt hetzelfde principe als de klassieke versie, maar er is een douche geïnstalleerd in de cabine. Dat geeft de mogelijkheid om een sauna en hamam te combineren en u kiest zelf welke hitte u wilt (droog of vochtig).
  • De infraroodcabine is de meest moderne oplossing. De infraroodstralen worden uitgezonden door radiatoren, die de ruimte opwarmen. De temperatuur kan maximum 55° bedragen.

Welk houttype kan u kiezen? 

Gezien de hoge vochtigheidsgraad in de cabine is het belangrijk en essentieel om een zeer resistente en dichte houtsoort te kiezen. U heeft de keuze tussen Spar, Hemlock, Espen of elzenhout.

Wat is het prijskaartje?

De prefab kits zijn goedkoper, maar u kan al een cabine met twee plaatsen vinden vanaf € 1300. U moet wel nog rekenen op leverings- en plaatsingskosten.

  • Het klassieke model voor twee personen kost tussen € 2000 en € 2500
  • De gecombineerde versie is iets duurder door de installatie van de douche. Het kan al snel € 3500 kosten.
  • Een infraroodcabine kost ook tussen € 2000 en € 2500
  • Voor een buiteninstallatie moet u rekenen op een budget van € 4000. Dat hoge bedrag is te verklaren door de extra werken. 

Enkele tips

Het is aangeraden om een afstand van enkele centimeters tussen de buitenmuren en de installatie te laten om zo voldoende luchtcirculatie te voorzien. Reken er ook op dat de hoogte van uw plafond best twee meter bedraagt, om zo een goede ventilatie te garanderen en vochtplekken of schimmel te voorkomen. Probeer ook om de deur van de cabine tussen twee beurten door open te laten, zodat op deze manier de ruimte genoeg kan luchten. 

Doe zeker een beroep op een gekwalificeerde elektricien voor alle elektriciteitswerken die met de installatie gepaard gaan.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer