De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Sanitair

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Onder sanitair verstaan we alle elementen die geplaatst zijn in een badkamer evenals de pijpleidingen of koppelingen waaraan ze verbonden zijn. Deze installatie wordt best gerealiseerd door gekwalificeerde professionals die u een efficiënt resultaat kunnen garanderen op lange termijn.

Een nieuwe douche of bad? Is uw toilet verstopt? Wilt u veranderen van lavabo’s? Het kan allemaal.

Vul de aanvraag voor een offerte voor sanitair hieronder in en ontvang tot 5 prijsoffers van onze partners.


Werk beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Ruwbouw 

Tijdens het leggen van funderingen zal een metselaar reeds plaats voorzien voor uw sanitair. Hij denkt bijvoorbeeld aan leidingen en rioolaansluitingen, drainages, ondergrondse rioolelementen, elementen voor het verwerken van gebruikt water of tanks voor regenwater.

Eenmaal dat uw huis gebouwd is, is het de loodgieter die de afwerkingen doet en de sanitaire elementen plaatst.

Verspil geen water

Vandaag de dag kunnen milieukwesties uw dagelijkse keuze beïnvloeden en u uiteindelijke doen besparen. Wist u bijvoorbeeld dat een derde van uw drinkwater in de riolering terechtkomt via uw toilet? Denk er daarom aan om bijvoorbeeld een toilet met spoelkeuzeknop te installeren om tussen 3 en 8 liter te verbruiken in plaats van 10 tot 12 liter. Als u nog verder wilt gaan, houden wij u zeker niet tegen en kan u kiezen voor het plaatsen van een droge toilet.

Door u te wassen, verbruikt u ook intensief veel water. Bespaar hierop door een thermostaatkraan te plaatsen en regel de watertemperatuur om enkele liters uit te sparen in uw sifon. Aarzel ook niet om een douche te verkiezen boven een bad dat gemiddeld tot wel 130 liter verbruikt.

Rood of bruin water: wat te doen?

Deze kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van metalen. Als de stroom bijvoorbeeld te krachtig is, kunnen er kleine onderdelen van de leiding afbreken en belanden in het water. Soms kan u dit terug wegkrijgen door simpelweg de kraan even zacht open te draaien. Als u last blijft hebben van dit probleem en u ziet ook dat zich dit voordoet in het kraantje naast uw waterteller, dan kan u best de hulp inroepen van een loodgieter.

Bij de ergste gevallen zal er een wateranalyse uitgevoerd worden die u kan aanvragen bij een bedrijf in uw regio.

Ontvang een offerte

Bent u op zoek naar de kosten voor de tussenkomst van een vakman? Beschrijf dan uw project in het voorziene formulier op deze pagina. Ons team zal u contacteren en uw project vervolgens voorstellen aan ons netwerk van vakmannen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer