De specialist in het samenbrengen
van particulieren en vakmannen
op het internet
Hulp nodig?
0800 15 255

Laat u verleiden door een inloopdouche

Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes.

Gepubliceerd: 18-08-2016 15:09

Ze komt meer en meer voor in moderne badkamers en wordt geapprecieerd door haar elegantie, haar design en de grootte. We hebben het over de Italiaanse douche. Deze inloopdouche wordt gekenmerkt door de platte ondergrond die vaak gelijk loopt met de gewone vloer en kan uitgerust worden met extra hydromassage. Alvorens u bezwijkt voor haar charmes, vertellen wij u graag iets meer over de verschillende elementen van deze rustgevende cabine:

De douchebak

De bak kan vierkantig, rechthoekig of in een hoek gevormd zijn en kan gerealiseerd worden uit acryl, keramiek, kunststof, beton, marmer of teakhout. Het vangt het water op dat uit de kraan stroomt. U kan ervoor kiezen om een bak ingewerkt te hebben in de vloer of eentje die geïnstalleerd wordt op de vloer.

Bij de italiaanse versie wordt er meestal een rechthoekige bak gekozen. Voor de plaatsing ervan, zal het noodzakelijk zijn om deze in te werken in uw vloer. In aanvulling van de eerder genoemde materialen, kan u kiezen voor de luxueuze uitstraling van kiezel- of mozaïeksteentjes.

Het kraanwerk

Samengesteld uit de douchekop en -kolom (plus de kraan en de slang die zorgen voor de aanvoer van water en de temperatuur ervan), is het kraanwerk een mooi en esthetisch geheel. Net zoals de bodem, kan de kolom uit verschillende materialen bestaan – gegoten plastiek, teak, bamboe, aluminium, glas, marmer,.. U heeft voldoende keuze.

Bij de meest ontwikkelde douchekolommen, is er ook een hydromassage functie toegevoegd, dat meer en meer succes kent.

De wanden

De inloopdouche wordt gekenmerkt door de afwezigheid van deuren, waardoor u er meteen kan instappen. Slechts een wand uit glas of een spiegel scheidt de installatie van de rest van de badkamer.

Bij de klassieke versie kiest u de deur die het best past in uw badkamer. In glas of in transparant plastiek, sommige zijn goedkoper of nemen minder plaats in, het is aan u om hierop in te spelen. U kan kiezen tussen schuif-, draai-, vouwdeuren of zelfs deuren voor hoekinstap.

Een werk voor specialisten

Tot slot houdt u er best rekening mee dat de installatie weggelegd is voor ondernemers die precies weten wat ze doen. BATIBOUW+ laat u toe om in contact te treden met pros zoals Logrillo Adriano die garanderen dat hun douches 10 jaar meegaan en geen 2 jaar zoals bij traditionele cabines.

De installatie vraagt veel werk. Naast de werken aan de grond, moet u er ook bij stil staan dat het aan elkaar zetten op een professionele manier moet gebeuren om geen lekken of openingen te krijgen. De kosten zijn zeer variabel. Aarzel daarom niet om een beroep te doen op een gespecialiseerde vakman. Dankzij BATIBOUW+ kan u tot 5 offertes ontvangen en gemakkelijk de verschillende aanboden vergelijken. Bij ons is er geen plaats voor amateurs!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Ok
Lees meer